Nyheder

Oppositionspartierne Naleraq og Atassut er ikke begejstrede for Naalakkersuisuts forslag til en antidiskriminationslov. Ubalance mellem kvinder og mænd i Naalakkersuisut blev også kommenteret under førstebehandlingen af forslaget.

Naalakkersuisut vil blandt andet oprette et såkalt Ligebehandlingsnævn, hvor du kan klage, hvis du oplever diskrimination.

Forsvarer i Ivaaraq-sagen, hvor Kujalleq Kredsret har dømt en mand på 62 år til to år og ni måneders anstaltsanbringelse, mener, at længden på foranstaltningen bør være under to år.

Den 62-årige mand, der er tiltalt for voldtægt af en kvindelig beboer i døgntilbud for personer med handicap, Ivaaraq, er dømt af Kujalleq Kredsret.

Kujalleq Kredsret har fældet dom i en sag om voldtægten på en multihandicappet kvinde.

I morgen kører retssagen mod en 62-årig mand, der er tiltalt for at have voldtaget en multihandicappet og mental retarderet kvinde på institutionen Ivaaraq i Qaqortoq.

Anklageren i Ivaaraq-sagen går efter erstatning og frakendelse af retten til at arbejde i institutioner, hvor beboerne har brug for pleje. Overgrebene er ifølge anklageskriftet sket over en periode på halvanden måned.

Den såkaldte Ivaaraq-sag er sat til at begynde ved kredsretten i denne uge, og anklageren går efter en årelang foranstaltning til den tiltalte mand.

Anbragte inden for særforsorgen fik mandag en undskyldning af den danske regering for svigt og overgreb, som de blev udsat for på statens institutioner fra 1933-1980. Undskyldningen var også rettet mod de grønlændere med handicap, der var anbragt på Andersvænge ved Slagelse.

I et svar til Najaaraq Møller (S) tilkendegiver Naalakkersuisoq for Uddannelser, Aqqaluaq Biilmann Egede, at Naalakkersuisut skal igang med afdækning og derefter etablering af sådan en uddannelse.