Nyheder

Rådet for Menneskerettigheder har også nu reageret på, at en 23-årig multihandicappet kvinde fødte et barn i fredags. Ingen anede, at hun var gravid.

Nu forholder Rådet for Menneskerettigheder sig til den omtalte sag om den 23-årige multihandicappede kvinde, der blev gjort gravid. Rådet kommer desuden en appel til myndighederne.

Laura Taunajik Uitsatikitseq vil nu rejse fra Kuummiut til Qaqortoq for at være sammen med sin datter.

En 23-årig multihandicappet kvinde fødte et barn i fredags. Ingen anede, at hun var gravid, og handicapinstitutionen er meldt til politiet.

Handicaptalsmanden er bestyrtet over overgrebet på en ung multihandicappet kvinde på institution, der fredag pludselig gik i fødsel. Hun understreger, at personer med handicap har langt større risiko for at blive udsat for overgreb end andre.

Handicapinstitutionen Ivaaraq i Qaqortoq er politianmeldt for seksuelt misbrug. Ingen opdagede, at 23-årig beboer, der hverken kan tale eller gå, var gravid.

Naalakkersuisoq for børn, unge, familier og sundhed, Mimi Karlsen (IA), siger, at hun har iværksat en landsdækkende undersøgelse om forholdene i døgninstitutionerne.

En ung handicappet kvinde har fredag født et barn, uden at nogen forud har haft kendskab til graviditeten. Kvinden er multihandicappet uden sprog og førlighed. Myndighederne går ud fra, at der er tale om et eller flere overgreb på kvinden, der har ført til graviditeten. Politiet efterforsker sagen.

Beboerne skal flyttes, så de får flugtmulighed, hvis der skulle opstå brand. Men Avannaata Kommunia siger nej.

Elevatoren på alderdomshjemmet i Upernavik er i stykker og har været det længe.