Nyheder

Den lille familie til drengen - der helt og aldeles uventet - ankom til verden den 2. september 2022 efter seksuel misbrug af moderen, der er multihandicappet, kæmper en forgæves kamp imod systemet.

Handicaptalsmand Anja Hynne Nilsen er med egne ord rystet over rapport om psykiatrisk afdeling på Dronning Ingrids Hospital i Nuuk. Den burde få politikere til at reagere, siger hun.

Hvem har betalingsforpligtelsen hvis en borger på et botilbud i Danmark takker nej til at komme tilbage til et tilsvarende botilbud i hjemkommunen i Grønland? Svaret er ikke helt klart, men er blevet yderligere aktuelt efter at Kommune Qeqertalik i år har åbnet nyt botilbud i Aasiaat.

Trods sine syns- og bevægelseshandikap følger Allan Gravesen med i Grønlands udvikling fra sit hjem i Danmark. Og knaser lyden i radioen, er han den første til at give besked.

I en ny rapport fortæller ledere fra landets døgntilbud om seksuelle overgreb på beboerne.

På alle døgntilbud med udtagelse af ét har ledere eller medarbejdere kendskab til eller mistanke om begåede seksuelle krænkelser og overgreb på beboere, lyder det i en rapport.

Presset personale, skiftende overlæger og skiftende medicinering af de indlagte betyder flere trusler og mere vold mod personalet på psykiatrisk afdeling på Dronning Ingrids Hospital i Nuuk.

Institutioner og myndigheder, der ellers skal hjælpe og støtte personer med handicap og deres pårørende, reagerer ofte ikke på henvendelser. Det er konklusionen på Tilioqs nyeste henvendelsesanalyse.

KNR - Inuiaat Tillernerat 04.12.2023

Poul Lauge har ikke været i Qaqortoqs lokale værested i tre år, fordi indgangen har trapper. Kommunen vil først finde en løsning næste år.