Nyheder

Moderen til den unge multihandicappede kvinde, der pludselig fødte den 2. september, kræver, at hendes datter ikke længere skal opholde sig på Ivaaraq. Men hun har fået at vide, at en flytning til Danmark er eneste alternativ.

Der er sikre flugtmuligheder for de beboere, der sidder i kørestol på plejehjemmet i Upernavik, siger beredskabschef.

Laura Taunajik Uitsatikitseq har besluttet at hendes datter bliver på Ivaaraq. Hun kræver dog, at der ikke skal være en mandlig medarbejder på arbejde om natten.

Personalet på institutionen Ivaaraq er oprørt og rystet efter sagen om et overgreb på en beboer i institutionen er kommet frem. Vi har aldrig set noget lignende, fortæller forstanderen.

Politiet i Qaqortoq er i fuld gang med at efterforske Ivaaraq-sagen, som har vækket bestyrtelse i befolkningen den seneste tid.

Borgmester i Kujalleq, Stine Egede (IA), opfordrer borgere til ikke at fremsætte beskyldninger via de sociale medier i sagen om en multihandicappet kvinde, der blev gravid på en institution i Qaqortoq.

Børneattester skal indhentes med jævne mellemrum, og seksualpolitikken skal revideres. Sådan lyder nogle af pointerne i de sidste tilsynsrapporter om døgninstitutionen Ivaaraq. Institutionen har stabile og kompetente medarbejdere, konkluderes det.

Socialstyrelsen er taget til Qaqortoq for at mødes med personalet på Ivaaraq, hvor en 23-årig kvindelig beboer i sidste uge fødte en dreng.

Borgmesteren kan dog ikke sige, at de ældre kørestolsbrugere kan blive bragt ude tids nok, hvis der opstod brand.

I sagen om den multihandicappede kvinde fra Ivaaraq vil DNA være et stærkt bevis, lyder det fra Bent Hytholm Jensen, tidligere kriminaltekniker. Men politiet kan ikke tage DNA fra hvem som helst uden begrundet mistanke, understreger han.