Nyheder

Handicappede og børn skal beskyttes bedre, og diskrimination bør bekæmpes her i landet. Det anbefaler Institut for Menneskerettigheder og Grønlands Råd for Menneskerettigheder i tre nye rapporter.

Mangel på personale i de eksisterende døgninstitutioner gør det umuligt at oprette endnu et, mener Naalakkersuisut.

Forårssamlingens 101 forslag og 19 debatter kan være svære at holde styr på. Derfor er her tre temaer, du skal holde øje med. Et af temaerne har været længe undervejs, et andet er et af samfundets store problemer, og det sidste tager fat i flere års skandaler i grønlandsk politik.

Formand Anders Meilvang fortæller om NIIK i Puilasoq på KNR Radioen.

Handicaploven er blevet strammet op, siden den sidst blev behandlet i Inatsisartut. Derfor har det faktisk været ventetiden værd, selvom det er ærgerligt, at loven er forsinket et år, mener handicaptalsmanden.

Johannes Qvist Markussen flytter til Danmark sammen med sin handicappede søn, så sønnen kan få tilstrækkelig hjælp

Qeqqata Kommunia og Kommune Kujalleq kan, ligesom de to kommuner i nord, godt genkende kras kritik fra Institut for Menneskerettigheder.

Nordkommunernes folkevalgte kan godt forstå Institut for Menneskerettigheders kritik af de vilkår, som personer med handicap lever under i Grønland.

Mangel på uddannet personale, at være isoleret fra samfundet og at være tvunget til at rejse fra sit hjemland. Det er ikke et særsyn, at familier med handicappede børn må forlade Grønland for at få bedre hjælp.

Det er en helt reel kritik, der er af handicapområdet. Det er ikke godt nok, men det bliver det, og arbejdet er igang, lover Martha Abelsen.