Nyheder

Efter at en 23-årig multihandicappet kvinde uventet fødte et barn, er kvinden imod sin mors ønske flyttet tilbage til døgninstitutionen Ivaaraq. Men moderens ønsker bør og skal høres, vurderer ekspert.

Socialstyrelsen har siden sagen om overgreb på en beboer i Ivaaraq været til stede i Qaqortoq for at tage sig af sagen. Personalet på Ivaaraq, ledelsen og pårørende får hjælp fra Socialstyrelsens chefpsykolog, der håndterer sagen, siger Styrelseschef Helene Berthelsen.

Moderen til den unge multihandicappede, som i starten af september fødte, siger, at hendes datter ikke skal tilbage til Ivaaraq. Men ifølge Naalakkersuisoq Mimi Karlsen (IA) er det ikke muligt.

Det er den rette beslutning at sende kvinde med et multihandicap til det samme sted, hvor overgrebet skete, da der ikke er andre muligheder. Løsninger på bedre sikring af beboere skal undersøges, understreger Naalakkersuisoq.

Efterforskningen er i gang, og politet holder kortene tæt ind til kroppen.

Suffi Markussen, der er mor til en beboer i Ivaaraq, blev chokeret over den nylige sag om overgreb på en beboer, hun har dog fortsat fuld tillid til institutionen og er glad for den hjælp hun har fået undervejs

Der er mange ting, der skal rettes op på handicapområdet. Det mener folketingsmedlem Aaja Chemnitz, der nu kommenterer sagen om Ivaaraq på sin facebookside.

Den 23-årige multihandicappede kvinde, der for nylig har født et barn som konsekvens af et overgreb, er onsdag blevet udskrevet fra Qaqortoqs sygehus. Moren til kvinden er fortvivlet over, at datteren er tilbage, hvor hun frygter overgrebet er sket.

I forlængelse af den verserende sag om et overgreb på en beboer i handicapinstitutionen Ivaaraq er en tidligere forælder stået frem med flere sager om hendes datter, som har boet på institutionen. Hun mener ikke, at myndighederne har handlet nok på tidligere sager med mistanke om vold.

Moderen til den unge multihandicappede kvinde, der pludselig fødte den 2. september, kræver, at hendes datter ikke længere skal opholde sig på Ivaaraq. Men hun har fået at vide, at en flytning til Danmark er eneste alternativ.