Nyheder

Martha Lund Olsen (S) ærgrer sig over, at der ikke er større nye visioner og indhold om nye tiltag i Naalakkersuisuts nye handicaplov.

Det er godt nyt for de handicappede, at de nu har fået deres egen talsmand. Ifølge en sociolog er der nemlig en større chance for, at der nu komme mere fokus på deres problemer.

Børn med handicap bør være et særligt indsatsområde for Grønlands første handicaptalsmand. Sådan lyder det fra Red Barnet, som glæder sig over, at landet nu har fået sin første handicaptalsmand,

Selvstyret har udpeget Grønlands første handicaptalsmand. Det bliver Christina Johnsen der fra den 1. november skal tale de handicappedes sag.

Grønlands første handicaptalsmand vil arbejde for, at der komme mere fokus på de handicappedes rettigheder.

Denne sommer åbner Naalakkersuisut for ansøgninger til en ny uddannelsesmulighed på den gymnasiale uddannelse.

GUX opretter en ny udddannelse for elever med handicap eller diagnoser som autisme eller adhd.

Vedtagelsen af Naalakkersuisuts forslag om opre elsen af en handikaptalsmandsinstitution vækker glæde hos Landsforeningen for Udviklingshæmmede, Inooqat

Handicaporganisationerne ser frem til at få en ny samarbejdspartner i arbejdet med handicapområdet. Inatsisartut diskuterer i dag tirsdag forslaget om at oprette en handicaptalsmand. Og forventningerne er store.

Naalakkersuisut overvejer at indføre borgerløn til pårørende eller støttepersoner til personer med vidtgående handicap.