Nyheder

En stor del af befolkningen i Grønland har handicap i en eller anden omfang. Alligevel overholdes lovgivningen ikke, og det er en stor trussel for personer med handicaps retsikkerhed, mener Tilioq.

Udgifter til førtidspension er vokset med 33 procent på fem år. En særlig udfordring er de helt unge – i Nuuk er antallet vokset med 73 procent i den gruppe.

I en ny tankevækkende rapport om handicappedes vilkår får læserne et klogt og vigtigt indblik i, hvad der kan ske, når man rammes af en blodprop.

Tilioq sætter fokus på handicapugen med arrangement i Nuuk og en udgivelse af løsningsforslag til politikere og parter der kan hjælpe med at forbedre vilkårene for personer med handicap.

Maibritt Lothsen, der er mor til den multihandicappede kvinde, er ked af det og rasende over den dom, som den 62 årige mand, der har haft samleje med kvinden, har fået.

Oppositionspartierne Naleraq og Atassut er ikke begejstrede for Naalakkersuisuts forslag til en antidiskriminationslov. Ubalance mellem kvinder og mænd i Naalakkersuisut blev også kommenteret under førstebehandlingen af forslaget.

Naalakkersuisut vil blandt andet oprette et såkalt Ligebehandlingsnævn, hvor du kan klage, hvis du oplever diskrimination.

Forsvarer i Ivaaraq-sagen, hvor Kujalleq Kredsret har dømt en mand på 62 år til to år og ni måneders anstaltsanbringelse, mener, at længden på foranstaltningen bør være under to år.

Den 62-årige mand, der er tiltalt for voldtægt af en kvindelig beboer i døgntilbud for personer med handicap, Ivaaraq, er dømt af Kujalleq Kredsret.

Kujalleq Kredsret har fældet dom i en sag om voldtægten på en multihandicappet kvinde.