Nyheder

For at imødekomme et voksende behov for støtte til borgere i Qeqqata Kommunia vil kommunen ansætte fire sagsbehandlere på handicapområdet. Tiltaget vil koste over fem mio. kr.

Christina Johnsen stoppede som handicaptalsmand i midten af april, men her i slutningen af august er der endnu ikke fundet en afløser for hende. Det er de grønlandske handicaporganisationer frustrerede over

Selvom flere talsmænd, altså handicaptalsmand og ældretalsmand stoppede efter daværende Naalakkersuisuts forslag om at få talsmandsinstitutioner samlet under et tag, så ønsker Demokraternes, Anna Wangenheim, at vide hvorfor Naalakkersuisut har droppet den ide.

Er man født ordblind, skal man ikke regne med særlig hjælp fra landets uddannelsesinstitutioner, som hverken har kompetencer eller kapacitet til at tilbyde decideret ordblinde-undervisning, oplyser naalakkersuisoq for uddannelse Peter Olsen.

Handicapinstitutionen Tilioq har igen i 2020 oplevet en stigning i henvendelser fra borgere, der søger råd og vejledning om deres rettigheder i forhold til handicap.

Grønlands Råd for Menneskerettigheder kræver en afskaffelse af forsørgelsespligtens indvirkning på størrelsen af førtidspension. Det kan hindre personer med handicap i at flytte sammen med deres partner, lyder det.

Paraplyorganisationen NIIK (Nunatsinni Inuit Innarluutillit Kattuffiat) kræver implementering af handicaploven. Organisationen har ikke hørt noget fra de nye Naalakkersuisut siden de kom til magten.

Nu kan tegnsprogsbrugere og hørende i landet kommunikerer bedre. En fjerntolkningsservice er nemlig blevet tilgængelig, så tegnsprogsbrugeren kan gå til læge eller til kommunen med deres egen tolke på mobil eller iPad.

Flere fra bygderne kontakter nu Tilioq. De fleste vil høre om mulighed for hjælpemidler og støtte.

Et nyt studie sætter endnu en streg under, at ADHD er en kompleks størrelse.